Vikten av god hälsa

Att ha sin hälsa i åtanke när man lever sitt liv är otroligt viktigt. Visst, en ska inte gå runt och fundera över hur diverse val påverkar ens kropp hela tiden, men att åtminstone tänka till ibland och i alla fall leva någorlunda hälsosamt är viktigt. För även om uttrycket du blir vad du äter sägs med viss glimt i ögat, så ligger det faktiskt något i det. Hälsan bör gå före allt, i och med att den är så viktig, något som man skrivit om på bland annat corren.se:

God hälsa bland invånarna är en förutsättning för ekonomisk tillväxt och utveckling i den fjärde storstadsregionen. Det skriver docenterna Hans Nilsson och Tomas Faresjö, båda verksamma i forskargruppen Twincities Research Group vid Linköpings universitet.

Bättre ”rik och frisk” än ”fattig och sjuk” brukar det heta och det känns som en självklarhet för oss alla.

Med denna artikel vill vi visa att befolkningens hälsa och den ekonomiska tillväxten hänger ihop på ett tydligt sätt. Och att sambanden mellan hälsa och ekonomisk utveckling faktiskt kan gå i båda riktningar.

Hälsan är alltså inte bara viktig för individen, utan även för hela samhället. Men trots det så är det en själv som man bör ha i fokus, och det finns massor av olika sätt att ha hälsan i behåll. Förutom att äta bra och röra på sig är ett tips att kolla in defibrillator-hjartstartare.se där de har hjärtstartare att köpa såväl som hyra. Med en sådan i hemmet känner man sig helt klart trygg och slipper gå runt o oroa sig, något som också sliter på vår hälsa.