Träning på jobbet

Börja träna efter nyår, eller ännu bättre, utbilda dig till PT och jobba med både din egen hälsa och andras, på arbetstid!

Vill du jobba med att förbättra folks hälsa och välbefinnande? Då ska du gå utbildningen till personlig tränare (PT) på intensivept.se.

En stor fördel med att ha en personlig tränare, något som är vanligt i Stockholm, är att du får din träning skräddarsydd utifrån dina behov och förutsättningar. Det är perfekt för att bygga upp en grundfysik och göra det enkelt för sig själv. Det finns massor av grymma skäl till att börja träna, några går det att läsa om i denna artikel från Aftonbladet.

Gå en utbildning till PT

Vad får en lära sig i en intensivutbildning till PT? Jo, bland annat kommer du efter utbildningen kunna redogöra för våra 100 viktigaste muskler och förstå funktionen bakom hur vi tränar och stretchar respektive muskel. Du kommer även förstå viktiga träningsprinciper, kondition, styrka, uthållighet och återhämtning samt balans. Du kommer även kunna redogöra för näringsläran i ämnet, som hur du beräknar kalori- och energiförbrukning, hur vitaminer och mineraler fungerar och hor olika dieter fungerar och påverkar oss. Helt klart kunskaper du kommer ha med dig hela livet, inte bara i jobbet som personlig tränare.

Att tänka på vid träning

För dig som ska börja träna efter jul, liksom väldigt många andra med liknande nyårslöfte är det bra att sätta en plan och att undvika vanliga misstag. De misstag vi gör är bland andra att äta alldeles för lite vid träning, något som riskerar att bränna dina muskler och ge dig en stor brist på energi. Annat är att du går ut för hårt i början, något som kan ge kroppen skador och helt enkelt få dig att tröttna. Ja, träningen ska vara jobbig, men inte så jobbig att det går överstyr. För att komma igång är råden att alltid packa träningsväskan dagen innan, att boka in pass i förväg (gärna med en kompis, då blir det svårare att dra sig ur) samt att ha rätt redskap och kläder så att träningen blir både enklare, mer praktisk och rolig. Mer om detta kan du läsa om i denna artikel från tränings- och hälsomagasinet MåBra.

Se till att sö över olika kostnader per PT när du står i valet och kvalet, priserna kan variera. Läs mer här.