Sociala medier ger dåligt självförtroende

Vi lever i ett samhälle som bara växer och där pressen även blir allt större på att prestera och på att sticka ut. Då vi visar upp det mesta av våra liv i sociala medier blir pressen allt större, främst när det kommer till unga människor. 

8955891-calligraphic-writing-believe-in-your-selfieAtt ha självkänsla och självförtroende är något otroligt viktigt, och något som blir allt viktigare desto länge in i den digitala världen vi människor vandrar. I en artikel från Nyheter24 går det att läsa att allt fler unga människor får sämre självförtroende på grund av sociala medier. Pressen ökar något otroligt mycket på att alltid vara tillgänglig och att visa upp sig från sin bästa sida. Om man inte får sitt bekräftelsebehov tillfredsställt känner man en enorm tomhet och kan helt tappa sig själv.

”Just nu använder 50 procent av alla 9- till 13-åringar sociala medier. I snitt kikar unga 300 gånger per dag på mobiltelefonen och investerar så gott som all ledig tid vid skärmen. Här hjärntvättas man från dag ett av anorektiska modeller, injicerade hunkar och IQ-befriade förebilder.”

Lyssna på dig själv

Vad som är det viktigaste som man som ung ska tänka på är att man ska försöka att lyssna på sin egen röst och inte tappa bort sig själv. Vi har tidigare skrivit en artikel om just självförtroende och vad man kan tänka på för att kicka igång det.