Sluta röka utan att gå upp i vikt

För många människor är rädslan att gå upp i vikt om man slutar en anledning till att man håller sig kvar vid sina pinnar och tänker kortsiktigt. Men det gäller att tänka om och att tänka rätt.

Vad som händer är när vi röker, och röker regelbundet, som får oss att minska vår aptit är för att nikotinet aktiverar vissa neuroner i hjärnans hypotalamus och som då säger till kroppen att den är mätt och belåten.  Så, vad man bör göra är att börja träna, något som man i dagens stillasittande samhälle ändå borde göra kontinuerligt.

Aktivera dig

441628-non-smoking-campaignAtt trösta sig med sötsaker är det som de flesta väljer att göra. Man byter ut en cigarett mot en bulle. Men då handlar det om att tänka långsiktigt. För att få hjälp att inte trilla dit igen kan det vara bra med el cigaretter med e juice som finns i olika smaker. Detta är perfekt om man fortfarande vill behålla vanna med armrörelsen mot munnen. Men för att minimera viktuppgången är det mest hälsosamt att även lägga till träning. Då kommer man även snabbare få ett mer hälsosamt liv och se skillnader mer tydligt.

Extra levnadsår

När det kommer till rökning är det även så att när man slutar så på en gång börjar man att tjäna in minuter som med största sannolikhet skulle gå förlorade om man skulle fortsätta med att röka. Ofta slutar man även i mitten av sitt liv. Vad som är viktigt att tänka på där är att man kan tjäna extra mycket med livstid genom att börja träna. Börjar man träna som 50-åring kan man tjäna runt två år. Detta har man tagit reda på genom en stor studie genom att följa 2 200 män i Uppsala under en tid på trettiofem år.

Så, vad det handlar om i grund och botten är att man måste bestämma sig och sedan vara stark i sitt beslut, men faktum är att varje gång en person släcker en cigarett så har man slutat röka. Så det är endast bara att inte tända en ny cigarett.