Sista svängen innan semestern

Har du kämpat med träning och bra kost för att må bra i din figur till sommaren? Grymt! Många är det som tränar och ändrar sin livsstil när sommaren närmar sig, men det gäller att ge det där lilla extra de sista veckorna för att verkligen få ut bästa resultat. Och det handlar inte om att banta eller att gå på någon typ av pulverdiet, kör ordentligt innan semestern med bra och nyttig rawfood. Vi guidar dig:

Första steget för en hälsosam och renad kropp är att sluta med det som gör att du salladstallrik nyttigsväller upp och även binder fett: alkohol och socker. Socker är svårare att sluta med eftersom det oftast finns i allt vi äter (om du inte lagar maten själv och kontrollerar alla råvaror). Därför kan det vara bra att bryta med sötsuget helt och i 1-2 veckor bara äta hälsosam och nyttig råkost och rawfood. Det kan innebära till exempel mat som utgår nötter och bönor, ingen pasta eller andra kolhydrater. Håll dig till denna strikta kost i minst två veckor som kommer du snart se att sötsuget lättar. Om du inte tror på att det kommer ge dig en viktnedgång kan du se till Ewa som gick ner 25 kilo bara genom att skippa socker. Även alkohol är bra att välja bort eftersom det både innehåller socker och andra onyttigheter som binder fett. Att välja bort alkohol kan vara mycket svårt eftersom många i omgivningen har åsikter kring detta. Men det finns många goda alkoholfria alternativ, men även vatten fungerar när det nalkas restaurangbesök eller krogbesök. Sätt en lime i så kommer du inte få lika många frågetecken som om du valde en läsk eller liknande. Vill du ha inspiration ska du följa denna bloggkändis som valt en nykter sommar.

– ”Det är ok, du är ju bara 20 år”, well, hur många gånger har man inte fått den tröstrepliken när man varit bakis allt för många gånger en vecka? Hur många gånger har jag framförallt inte sagt så till mig själv? Nog är jag ändå en hyfsat städad tjej med alkoholen, jag blir inte personlighets förändrad eller något sådant, jag har faktiskt helt ärligt uppriktigt kul, skriver bloggerskan.

Ytterliga bra tips hittar du i denna artikel.