Rehab-träna för att komma tillbaka

Skadats under träningen? Bästa sättet att komma tillbaka på är genom att rehab-träna – både enligt experterna och enligt kungen, Zlatan Ibrahimovic vill säga!

Skador inom idrotten är inget ovanligt och den som någon gång drabbats vet att det bara är ordentlig träning som kan få en att komma på fötter igen. Men det gäller att välja rätt rehab-center. Till exempel hos Medfit får du hjälp av både fysiologer och tränar för att hitta en träningsform som passar just dig och din skada – och det är verkligen viktigt om man vill hitta tillbaka till tiden innan skadan. Fråga bara kungen. Zlatan Ibrahimovic vill säga. Den otäcka skadan han drabbades av gjorde att han inte kunde vara med när hans lag spelade och vann Europa League-titeln. Men han gav också ett löfte, vilket bland annat Expressen skrev om: han är snart tillbaka igen. Men hur då? Han har påbörjat sin rehab-träning för att kunna uppfylla detta löfte. Även om han också något skämtsamt lagt till i kommentaren att detta bara skulle ta några veckor, vilket bland annat finska tidningen svenska YLE uppmärksammat. Men hur ska man göra för att få upp träningsglädjen igen efter en skada då? Det är något som den personliga tränaren Mianna Riikonen i Strängnäs har bästa tipsen för, något hon delar med sig av när tidningen ekuriren träffar henne för en intervju.

Mianna Riikonens bästa tips för att komma igång med träningen

  • Klä dig i starka färger – det gör dig på gott humör.
  • Finns utegym nära dig? Testa dem, det är roligt och du behöver inte ens vara ombytt!
  • Gör det du själv gillar – vill du promenera så gör det, vill du stå på ett gym gör det, det viktigaste är att du rör på dig.
  • Träna hela dig – använd även huvudet, fundera å något när du tar en promenad, det ger styrka och gör promenaden roligare.
  • Sov ordentligt – för att orka träna måste du även sova, så se till att ta dig tid för avslappning också.
  • Kosten – ät bra och rätt saker, undvik också att hela tiden mäta mängd och kalorier på det du stoppar i dig.