Jakten på den perfekta dieten

De tar aldrig slut. De fortsätter komma i långa rader efter varandra, den ena avlöser den andra och det finns alltid någon ny som man borde testa, som löpsedlarna berättar om och som ska ge en den där perfekta hälsan och det perfekta utseendet och så småningom också det perfekta livet. Givetvis handlar det om dieterna.

gå ned i viktDieterna har funnits så långt tillbaka som man bara kan tänka sig, och det kommer alltid något nytt att testa, sätta klorna i och så småningom överge. För faktum är att dieter väldigt sällan är något vi håller livet ut, helt enkelt för att vi kanske hittar något som vi tycker bättre om som vi vill testa, för att vi tröttnar, för att vi inte får resultat eller t tvärtom, för att vi får de resultat vi vill ha och därmed känner oss färdiga med dieten. Om man har gjort en bra diet så har man kommit till den punkt där man är nöjd och kan börja återgå till en balanserad kost och något som gör att man behåller sin nya kropp, sin nya vikt och sin nya hälsa.

Att gå ner i vikt på ett bra sätt

Något som många brukar kritisera med olika dieter är att de är dåliga för oss på olika sätt för att de kanske gör att vi får i oss för lite näring i förhållande till den mängd kalorier vi får i oss. Det kan vara väldigt farligt att råka ut för näringsbrist, och därför förstår man att många kan känna sig kritiska mot dieter och hur människor hanterar dem. Men det finns också bra sätt att gå ned i vikt på med hjälp av dieter, till exempel om man använder sig av GodBalans. Att gå ner i vikt med GodBalans är något som alla kan göra, då det på ett väldigt enkelt sätt handlar om att byta ut en eller flera av sina måltider mot deras näringsrika måltidsersättningar i form av shakes eller bars. Man får på det sättet i sig alla de näringsämnen man behöver för att må bra, samtidigt som man får stenkoll på kaloriintaget och kan se till att man får i sig tillräckligt lite för att gå ned i vikt med tiden. Om du ligger på ett underskott av 500 kalorier om dagen kommer du gå ner i snitt ett kilo i veckan, inte särskilt dumt alls!

Fler dieter att ge sig in på

Det finns många dieter att välja på och sju av de mest populära har listats upp i den här artikeln som är publicerad i Svenska Dagbladet. Du känner säkert igen flera av dessa, så som LCHF (står för Low Carb High Fat) och GI (som står för Glykemiskt Index). På den senaste tiden har även periodisk fasta under namnen 5:2 och 16:8 slagit stort på dietmarknaden. Det gäller att se på dieter med ett kritiskt öga och verkligen vara uppmärksam när man testar olika, det är det enda sättet att faktiskt hitta en som passar en själv och de mål man har.