Håll nyårslöftet!

Varje gång det blir nytt år är det många som skaffar sig nyårslöften, alltså något som de under det kommande året ska leva efter och rätta sig efter. Det kan vara allt från att sluta äta godis till att bli bättre på att säga nej till diverse projekt, men förutom när det blir nytt år är det inte ofta man gör stora löften med sig själv. En av de stora anledningarna till detta är dels att ett nytt år inbjuder till en nystart om hälsosamt liv, men också för att det känns som ett riktigt löfte. Det är nämligen inte lätt att hålla dem, även om man lovar det vid nyårsafton. Låt oss ge några tips på hur man lättare kan hålla sitt löfte om att till exempel gå ner i vikt.

  • Prata om ditt nya mål med att träna. Kanske med din livspartner, dina kollegor eller närmsta vänner? Genom att ha berättat att du nu ska börja träna kommer de att fråga dig hur det går och försöka pusha dig till att verkligen gå till gymmet, eller var och hur du nu väljer att träna. Om man inte berättar för någon finns det ingen som kan hålla koll på en, något som faktiskt är väldigt viktigt.
  • Kom igång med snygga kläder! Det låter kanske löjligt men om man känner sig snygg när man tränar är det roligare att göra det. Träningskläder kan dock vara lite dyrt, ett tips är att kolla in på kampanjjakt.se och se om där är någon bra rabattkod som passar dig. Träningskläder finns på många ställen online där man kan hitta kampanjer.
  • Sätt inte upp orealistiska mål. Att säga att man ska träna nio gånger i veckan är varken realistiskt eller hälsosamt, särskilt inte för den som aldrig tränat tidigare eller haft ett väldigt långt uppehåll. Om man istället säger att man ska träna två gånger i veckan blir det genast inte som en lika stor grej eller omställning och blir något som man med mycket större sannolikhet kommer att klara av att genomföra.

Något av det viktigaste är nog dock att bara skaffa sig nyårslöften som man faktiskt vill genomföra. Det är omöjligt att hålla något i ett år om man inte ens vill det från början.