Fett- eller sockerdiet

”Trendbrott. Stroke och hjärtinfarkt ökar hos unga män och kvinnor i Sverige. En förklaring kan vara att fettintaget har stigit kraftigt under de senaste tio åren.”

3202563-bagged-groceriesJa, de inledande meningarna var ett utdrag ur en artikel från Dn.se som målar upp en mörk bild av hur våra kroppar mår och kan komma att lida av om vi lägger på oss ett allt högre intag av fett i vår kost. Men, hur skulle det vara om gjorde tvärt om? Om vi istället valde en diet av mycket socker, det som många så mycket fruktar? Det är vad Vetenskapens Värld visade i deras senaste program ”Fett eller socker” som du kan se på Svtplay.se.

Frukt eller kött

Vi har blivit matade med att socker är så ofantligt dåligt för oss, men vad händer om man tar två enäggstvillingar där den ena får köra en fettdiet under en månad och den andra får leva på föda med ett högt sockerinnehåll. Jo, de båda personerna gick efter månadens slut ner i vikt. Men kan kunde se att den som åt socker presterade bäst under mentala aktiviteter. Vad man kom fram till är att det är när vi blandar socker och fett som det blir den värsta boven, och den blandningen kommer främst i den färdiglagade halvfabrikatsmaten som vi inte har så stor koll på vad den innehåller. Så, gör som livsnjutaren som beställde en godisbox här och se till så du både får sött och surt i ditt liv och att äta med måttlighet så kommer din kropp att må toppenbra!