Fetma, ett allt större hälsoproblem

Världens blir allt mer välmående, och allt fler blir medelklass. Men detta påverkar inte bara jordens resurser utan verkar även sätta spår på våra kroppar i form av att vi blir allt mer överviktiga. Något som kan leda till döden.

7601589-female-legs-on-scaleNär man tänker på sitt liv så vill man vara lycklig och leva väl. Men så ser världen inte ut och det gäller att man kämpar och tar tag i sitt liv för att forma det så som man vill. Dock verkar det som att desto mer välmående liv vi lever, desto mer missunnar vi våra kroppar till att få känna av det bra livet genom att bli allt mer överviktiga. På http://www.fonus.se/begravningsbyraer/j/jonkoping exempelvis finns all den information man behöver för att en begravning ska bli så vacker som möjligt. Men att hålla en begravning för någon som gått bort i övervikt är något man helst vill slippa, men något som tyvärr blir allt vanligare. Ta bara att det i dag dör fler människor i komplikationer som är kopplade till övervikt än av svält. Dock något som man kan undkomma genom rätt stöd och tänk tankar och vilja.Men oroväckande nog verkar det som om världen går mot motsatt håll med mer stillasittande och mer snabbmat då dagens timmar blir allt för korta för att hinna med allt man vill.

Välfärdssjukdomar

I tidningen svd.se går det att ta del av en artikel som visar på att världen går mot välfärd och industrisamhällen och högre levnadsstandarder. Men, samtidigt växer välfärdssjukdomarna i rask takt med ökade cancerfall och övervikt. Så det är en fin balansgång för att leva ett hälsosamt liv. Nu har forskare börjat samla in data för att mäta hur världens befolkning på – ett häst jobb med andra ord. Jobbet finansieras av Bill och Melinda Gates foundation.

Än är det inte försent för att styra världen rätt och när man nu kan se att barnfetma är kopplat till att skolgången går sämre så kommer fler föräldrar att se om sina kostvanor skriver dn.se