Fetma – en folksjukdom

Det är skrämmande hur lätt det kan vara att gå upp i vikt, speciellt i jämförelse med den tiden det tar att bli av med samma viktmassa. Fetma är idag ett av världens stora folksjukdomar, och trenden går tyvärr uppåt snarare än neråt. Varför? Vi rör oss idag mycket mindre än vi tidigare gjort, samtidigt som vi äter mer. Det är inte konstigt att sjukdomen växer. Varför rör vi på oss mindre då? Det borde väl snarare så att vi rör på oss mer, med tanke på alla dessa gym som finns överallt i Sverige. Saken är att det är vardagsmotionen som har försvunnit. En kan nästan säga att den är utrotningshotad.

Här är varför:

  • Många fysiskt krävande arbeten har försvunnit, samtidigt som kontorsarbete har blivit vanligare.
  • Rulltrappor och hissar gör att vi inte behöver gå i trappor, kollektivtrafiken kan snabbt ta oss från punkt A till B och så vidare. Vi har med detta blivit lata.
  • När en ska handla tar man bilen till affären, ställer sig på den parkering som är närmast ingången, tar rulltrappan in, handlar och kör med kundvagnen med varorna fram till bilen. Allt för att slippa anstränga sig.

Det är farligt, och även våra barn har påverkats av den nya latheten. För bara 10 år sedan var barnen ute och lekte. De lekte burken, hade snöbollskrig, cyklade bara för cyklandets skull och så vidare. Nu sitter de hellre vid datorn och pratar med sina vänner, eller ligger i soffan och kolla på tv:n. Förr kunde föräldrarna säga till sina barn ”gå ut och lek med de andra barnen”, det går inte längre – eftersom det inte finns några andra barn i lekparken. I och med detta, behöver man anstränga sig extra mycket för att hålla vikten – och de som varit överviktiga från barndomen, måste kämpa ännu mer.

En som kämpat för att gå ner i vikt, är Hassan som det skrivs om i den här artikeln. Han är 21 år och har i hela sitt liv varit överviktig. Men Hassan tröttnade på att vara tjock, och började äta rätt och motionerade  Han gick ner 100 kilo på ett år, vilket är otroligt imponerande. Tyvärr lämnades Hassan med en hel del hud som blev över. Det är ju självklart inte konstigt, om man går ner i vikt snabbt blir det lätt att huden inte hänger med. Nu ska Hassan operera bort huden som blivit över, och äntligen kommer han att få den kropp han kämpat för. Det är fascinerande vad man kan göra med operationer, och faktiskt väldigt tur att de finns till hjälp för överviktiga. De som inte har lika mycket övervikt, men ändå vill forma sin kropp till det bättre har också alternativ som kan fungera bra. För det första måste man ju självklart träna och äta rätt, men vissa saker måste man ta till kniven för. En behandling som Drtore.se erbjuder, är Storz AWT behandling och Lipocryt (fettreduktion med kyla). Genom att kombinera dessa kan man faktiskt forma kroppen på ett sätt som träning inte kan. Man uppnår också ett långvarigt resultat, och man behöver bara några behandlingar om året för underhåll.  Lipocryo innebär att man kylbehandlar fett och kombinerat med AWT (som tar bort ojämnheter) ger det ett fint resultat.