Dags att bli PT?

Att arbeta som PT, eller personlig tränare som förkortningen står för, är populärare än aldrig förr och allt fler utbildar sig för att kunna hjälpa sina medmänniskor att gå ned i vikt eller tona sina muskler – men vad är det som lockar folk till just denna yrkesroll?

Det är allt fler som söker sig till olika utbildningar såsom till Intensive PT för att utbilda sig till just personlig tränare, men vart kommer detta intresse ifrån? Något som tv-profilen Mårten Nylén till exempel säger till Sydöstran är att anledningen till att han valde att bli PT har med Bingo Rimér att göra. Tydligen ska ha uppmuntrat honom och verkligen gjort att han vågade uppfylla sin dröm – och nu har han jobbat i denna yrkesroll i hela 15 år.

Att tänka på om PT jobbet

Något att tänka på om man ska jobba som PT, speciellt om man ska jobba lika länge som Martin nämnd ovan, är att man ska ha intresset för träning och ha koll på olika träningstrender. För hösten har till exempel SVT sammanfattat årets hetaste trender och vad man tror kommit att vara populärast nu under höst och vinter. För något som man också ska ha klart för sig är att man tränar lite olika beroende på årstid och om man är inomhus eller utomhus. Och om man vill bli bäst och ha chans att bli korad som vinnare av årets Gym- och PT, såsom Upsala Nya Tidningar skriver om, ska man tänka på hur man lär ut och även att man ska leva som man lär. Man ska till exempel inte göra som grabbarna i denna video – som är en plojvideo skapad för att locka till skratt – de gör just såsom man inte ska göra: