3 genvägar till bättre självförtroende

Tidigare i veckan påbörjades ännu en säsong av det hyllade programmet Biggest Loser. Det är ett program där flera deltagare tävlar mot varandra – i att gå ner i vikt. Det kan låta hårt för den som aldrig ha sett programmet, men deltagarna är desperata och har inte lyckats gå ner sin enorma övervikt själva. Samtliga har fetma och det handlar om att förändra sin livsstil för att överleva. En av deltagarna, Jonas Brodd Rolfsson, berättar för Sveriges Radio i ett inslag här hur hans medverkande i programmet har gjort att hans liv har vänt.

3 små steg innan du tar ett stort

Detta är ingenting unikt för Jonas. Många av deltagarna som är med i programmet kommer in med dåligt självförtroende, och så är det även för överviktiga som inte är med i programmet. Tyvärr har dock inte alla som lider av övervikt och fetma möjlighet att vara med i programmet och få samma hjälp – men det går att bygga upp ett självförtroende ändå. Här kommer 3 genvägar till ett bättre självförtroende. Någonting att tjuvstarta med, innan du påbörjar din viktnedgång.

  1. Hur mår dina naglar, tår och fingrar? Eller dina fötter och händer överlag. Varför inte göra en bra fotbehandling så att du i alla fall har de tjusigaste fötterna i stan. Många struntar i småsaker när de har dåligt självförtroende, men de små sakerna kan göra väldigt mycket. Välj mellan att gå och göra manikyr och pedikyr eller om du inte har råd att göra båda, gör en manikyr och använd footmender.se till fötterna. Det ger samma resultat men är bra mycket billigare.
  2. Hur snygga är dina underkläder? Våga klä dig sexigt under även om du inte har den ”rätta” formen. Just nu är rumpan överallt och den absolut trendigaste kroppsdelen. Oavsett form och storlek. I en artikel här har man dessutom skrivit om hur trosorna är plagget som sätter tonen för hela kroppens självförtroende.
  3. Frisören! Gå till frisören och be om en en snygg förändring. Det kan räcka med en toning eller att du klipper topparna så får du till det snygga. Eller varför inte göra någonting helt galet?